Saudi får ny tv-kanal – riktar sig mot unga

En ny tv-kanal vars innehåll främst riktar sig mot den unga publiken lanseras i Saudiarabien.

SBC, som den nya tv-kanalen heter, ska bland annat visa tv-serier, talkshows och matlagningsprogram. Majoriteten av innehållet riktar sig till 15-35-åringar. Förhoppningen är att den nya tv-kanalen ska generera miljardbelopp i reklampengar, skriver AFP.

Kanalen beskrivs som det saudiska mediebolaget Saudi Broadcasting Corporations nya flaggskepp. Mediebolaget driver sedan tidigare två kanaler för Koran-läsning samt en nyhetskanal.

Den saudiska kronprinsen Muhammed bin Salman har den senaste tiden tagit flera initiativ med syfte att modernisera Saudiarabien och locka utländska investerare till landet. Lanseringen av den nya tv-kanalen uppges vara ytterligare ett sådant drag.