Annons: Mediedagen 2019

Mikael König slutar på Metro

Mikael König, koncernchef på Metro Media House, lämnar mediehuset men fortsätter arbeta för ägaren Custos.

För en månad sedan stod det klart att Jonas Lundh, tidigare vice president för Metro Nordic Sweden, ersätter Mikael König som vd för Metro. Mikael König skulle dock kvarstå som koncernchef på Metro Media House. Men nu rapporterar Resumé att Mikael König lämnar mediehuset för att arbeta med ägaren Custos andra investeringar.

”När vi tog över bolaget klev jag in för att styra upp verksamheten och sätta en ny affärsplan, för att sedan lämna över till någon. Den lotten föll på Jonas Lundh i mitten på mars”, säger han till Resumé.

Mikael König har en bakgrund som vd för HQ Bank. Han har också drivit egen verksamhet med fokus på operativa åtgärder och förändringsarbete. Han klev in som vd på Metro i mars förra året efter en turbulent tid som följde av de nya ägarna Christen Ager-Hanssen och Mats Qviberg.

Läs också

Han är Metros nya vd