Lilian Sjölund prisas för debattbok

Lilian Sjölund, ledarskribent och politisk redaktör på tidningarna i Hälsingland, tilldelas Bollnäs kulturpris för sin självbiografiska debattbok "Hatad" om det offentliga debattklimatet.

Lilian Sjölund har en lång bakgrund inom journalistiken. Genom åren har hon bland arbetat som nyhetsreporter, nöjesredaktör, nyhetschef och redaktionschef. Sedan 2011 är hon politisk redaktör och ledarskribent på Mittmedia-titlarna Ljusnan, Söderhamns-Kuriren, Ljusdals-Posten och Hudiksvalls Tidning.

Hatad – Vart är det demokratiska samtalet på väg (Tidningen Journalisten, 2017) handlar om de trakasserier Lilian Sjölund utsätts för i egenskap av opinionsjournalist. Boken fick stor uppmärksamhet och ligger bland annat till grund för en del i en dokumentärteater.

Nu prisas Lilian Sjölund med Bollnäs kulturpris av Bollnäs kommun för boken. Prissumman är 8 000 kronor.