Facebook kastar om i ledningen

Sociala medier-nätverket gör om ledningen i samband med att man skapar en ny företagsstruktur.

Ingen chef får gå, däremot får många höga chefer förändrade ansvarsområden och arbetsuppgifter. Förändringarna kommunicerades internt under gårdagen, skriver Recode.

Förändringarna görs i spåren av Cambridge Analytica-skandalen. Ambitionen är att kommunikationen mellan cheferna ska bli bättre samt att användarintegriteten ska stärkas. Omorganisationen innebär också att ledningen delas in i tre grupper: En grupp för Facebooks appar som kommer att ledas av produktchefen Chris Cox. En central produkt- och tjänstegrupp som ska ledas av tillväxtchefen Javier Olivan. Dessutom görs en satsning för att hantera blockkedjetekniken under ledning av Messenger-chefen David Marcus.