Annons: Mediedagen 2019
Borås Tidning inför kommentarer genom tjänsten Ifrågasätt.

BT nästa tidning att införa Ifrågasätt

Gota Media-ägda Borås Tidning öppnar för kommentarer via plattformen Ifrågasätt på avdelningarna för ledare, insändare och debattartiklar.

Förra sommaren inledde Gota Media ett samarbete med den trollfria kommentarsplattformen Ifrågasätt. Först ut var Barometern, men avtalet medgav att även övriga tidningar inom koncernen senare skulle börja använda sig av tjänsten. Avtalet var det första som Ifrågasätt tecknade med en kommersiell kund. Sedan dess har Dagens Nyheter, Nya Wermlands-Tidningens, Norran och Dagens industri implementerat tjänsten.

Nu väljer Gota Media att öppna delar av kommentarsfälten även på Barometerns systertitel Borås Tidning. Det gäller avdelningarna för ledare, insändare och debattartiklar.

”Jag har förtroende för Ifrågasätts sätt att arbeta med läsarkommentarer och för oss är det alltid prioriterat att utveckla den seriösa dialogen med våra läsare”, säger Stefan Eklund, chefredaktör för Borås Tidning.

Gustav Hjärn, vd och grundare av Ifrågasätt, kommenterar det nya samarbetet:

”Jag tycker att det är kul att ytterligare en Gota Media-tidning använder Ifrågasätt. Särskilt eftersom Barometern var den första tidningen som vi slöt ett samarbetsavtal med.”