Åsa Tillberg Widell.

Åsa Tillberg byter bransch

Nyhetsbolagets förra vd blir generalsekreterare för Sverige för UNHCR.

I augusti förra året lämnade Nyhetsbolagets vd Åsa Tillberg i samband med att bolaget integrerades i TV4. Hon hade då arbetat på olika roller inom Bonnier i totalt 27 år. Innan kom till Nyhetsbolaget hade hon bland annat varit redaktionschef för Dagens Nyheter och Dagens Industri.

Nu står det klart att Åsa Tillberg byter mediebranschen mot den ideella sektorn. I slutet av sommaren tillträder hon som generalsekreterare för organisationen Sverige för UNHCR, rapporterar Resumé.

”Det var inte självklart för mig att stanna kvar i mediebranschen. Ett spår har varit den ideella sektorn, att få jobba med något meningsfullt. Det här jobbet är precis det: en stor och viktig organisation med internationell koppling som verkligen gör skillnad”, säger Åsa Tillberg till Resumé.