Annons: Mediedagen 2019
Pelle Tamleht. Foto: Pressbild

Han tar över Nöjesguiden

Pelle Tamleht, vice vd och ansvarig utgivare för Nöjesguiden-gruppen, tar över chefredaktörskapet efter Jenny Nordlander.

För en månad sedan rapporterade Resumé att Nöjesguidens chefredaktör Jenny Nordlander sagt upp sig. Samtidigt uttryckte hon kritik mot att styrelsen enbart bestod av män. Stefan Hallenius, vd:n för ägarbolaget HKM Media Group, svarade på kritiken i DN och sade då att han gärna ser att kvinnor ingår i styrelsen men att sammansättningen avgörs av kompetens inte kön.

Nu står det klart att Pelle Tamleht, i dag vice vd och ansvarig utgivare för Nöjesguiden-gruppen, tar över rollen som chefredaktör, skriver Dagens Media.

”Det känns naturligtvis jätteroligt. Men det här handlar inte om mig som person. Mitt jobb blir att samla alla duktiga medarbetare, och få folk att jobba tillsammans. Nöjesguiden är inte en one man eller woman show”, säger Pelle Tamleht till tidningen.

Pelle Tamleht har arbetat på Nöjesguiden i ett decennium. Under tiden Jenny Nordlander var föräldraledig gick han in som tillförordnad chefredaktör. Sedan maj 2017 är han vice vd och ansvarig utgivare.

Läs också

Nöjesguidens chefredaktör slutar