Annons: Mediedagen 2019
Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.

Grävseminariet till Kalmar

När Föreningen Grävande Journalisters grävseminarium nästa år firar 30-årsjubileum är Kalmar värdstad.

I helgen hölls årets Grävseminarium, det 29:e i ordningen, i Helsingborg. Nu står det klart att det blir i Kalmar som nästa års arrangemang tar plats. Bakgrunden är att Föreningen Grävande Journalister vill se Fojo som huvudarrangör när Grävseminariet jubilerar:

Fojo har en enorm erfarenhet av att skapa goda utbildningar för journalister. Det gjorde oss väldigt trygga i att ett jubilerande Grävseminarium kommer att hålla mycket hög kvalité. När de nu arbetar tillsammans med flera engagerade lokalredaktioner tror vi att Gräv 19 i Kalmar kommer att bli något alldeles extra för alla besökare”, säger FGJ:s ordförande Fouad Youcefi.

Förutom Fojo kommer Barometern, P4 Kalmar, SVT Småland, Infomaker och Institutionen för medier och journalistik vid Linnéuniversitetet att vara medarrangörer.

”Vi är såklart jätteglada och stolta att Fojo fått det här förtroendet och ska göra vårt bästa för att det ska bli en fantastisk grävkonferens i Kalmar nästa år”, säger Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg.