Annons: Årets dagstidning 2019

Gängledare nekas tidningskontakt

Morgonkollen

En gängledare, som felaktigt pekats ut som misshandlad av en medfånge, nekas av Kriminalvården att ta kontakt med den tidning som publicerade uppgifterna. Nu överklagar han beslutet till förvaltningsrätten.

Tidigare i vår rapporterade flera medier hur en fånge attackerat en annan med en kökstermometer i det gemensamma köket på anstalten Halls säkerhetsavdelning i Södertälje. En tidning tvingades senare publicera en rättelse eftersom man pekat ut fel gängledare som offer för misshandeln.

Enligt gängledaren ledde de felaktiga uppgifterna till att hans anhöriga blev oroliga, varför han inte nöjer sig med rättelsen utan nu vill PO-anmäla tidningen, skriver dn.se. För att kunna göra det behöver han dock tidningens hjälp att hitta den rättade artikeln, skriver han i sin överklagan till förvaltningsrätten. Han kräver därför att få ta kontakt med tidningen över telefon, vilket han tidigare nekats av Kriminalvården.