Annons: Årets dagstidning 2019

Virtanen anmäler Cissi Wallin för förtal

#metoo

Cissi Wallin, som anklagat den tidigare Aftonbladet-profilen Fredrik Virtanen för våldtäkt, har anmälts för grovt förtal.

Cissi Wallin anklagade i en intervju med Aftonbladet 2012 en medieprofil för att ha våldtagit henne: ”Han drogade mig och våldtog mig. Efteråt fick han mig att tro att vi hade haft frivilligt sex och skickade sms”. Den misstänkta våldtäkten ägde, enligt Cissi Wallin, rum 2006 men polisanmäldes 2011. Polisen inledde då en förundersökning och flera förhör hölls. Fredrik Virtanen nekade till anklagelserna. Året därpå beslutade åklagare att lägga ned utredningen.

I samband med fjolårets #metoo-rörelse gick Cissi Wallin ut och berättade att Fredrik Virtanen var den medieprofil som anklagelserna riktade sig mot. Efter det valde flera andra kvinnor att dela med sig av sina erfarenheter av Virtanen. De nya uppgifterna ledde till att Fredrik Virtanen, som fortfarande nekade, så småningom fick lämna Aftonbladet.

Nu skriver Cissi Wallin på instagram att hon tagit emot en anmälan som Fredrik Virtanen gjort mot henne som rör grovt förtal. En förundersökning inleddes den 24 januari i år.

”Och jag är beredd att ta den smällen och till skillnad från honom – stå för mina handlingar. Det har jag sagt hela tiden. Och det framförallt för mina systrars skull”, skriver hon i ett inlägg.

Läs också

Fler vittnesmål om Virtanen – och ytterligare Aftonbladetprofil