Annons: Årets dagstidning 2019

Mordrättegången mot Madsen hotas av strejk

Morgonkollen

Rättsprocessen mot mordmisstänkte Peter Madsen riskerar att försenas ifall Köpenhamns tingsrätt tas ut i strejk.

I Danmark pågår just nu en infekterad konflikt mellan omkring 750 000 offentliganställda och deras arbetsgivare. En av de arbetsplatser som kan tas ut i strejk om inte parterna enas är Köpenhamns tingsrätt, där rättegången mot mordmisstänkte Peter Madsen ska hållas under mars och april.

Rättegången om mordet på den svenska frilansjournalisten Kim Wall inleds på torsdag. Om tingsrätten tas ut i strejk riskerar de planerade rättegångsdagarna i april att påverkas, vilket kan få konsekvensen att processen drar ut på tiden och/eller att domen försenas.

– En fördröjning av Peter Madsen-fallet och andra ärenden vi har vore den värsta tänkbara konsekvensen av konflikten, säger rättens adminstrationschef Michael Villemoes Larsen till Avisen Danmark.