Annons: Mediedagen 2019

Kim Wall hedras med postumt stipendium

Publicistklubben Södra tilldelar 2018 års stipendium postumt till frilansjournalisten Kim Wall "för hennes nyfikna självständighet och ständiga mod".

Publicistklubben Södras stipendium 2018, om 10 000 svenska kronor, delas ut tillsammans med ett diplom ut på PK Södras årsmöte om en dryg månad.

”Vi är mycket tacksamma för att PK Södra vill hedra Kims minne med stipendiet, och samtidigt bidra till Kim Wall Memorial Fund. Fonden kommer årligen att dela ut ett stipendium till en ung kvinnlig journalist som vill verka i Kims anda”, säger familjen Wall.

Motiveringen lyder: ”för hennes nyfikna självständighet och ständiga mod. En skånsk journalist i världsklass, med enastående förmåga att i sina reportage hitta de berättelser och människoöden som speglar vår globaliserade samtid.”

PK Södras ordförande Csaba Bene Perlenberg, kommenterar valet av stipendiat:

”Kim Walls reportage har en visuell kvalitet som gör läsaren till en världsresenär. PK Södra vill med årets stipendium stötta fonden så att fler journalister kan ta med oss på än fler berättelser i Kims anda.”