Annons: Årets dagstidning 2019
Anders Sundell. Foto: Henrik Jansson

GT får ny krönikör

Anders Sundell, forskare i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, blir krönikör på Expressens lokala edition, Göteborgs-Tidningen (GT).

”Det ska bli väldigt roligt att skriva för GT, särskilt ett valår. Jag tror att folk är trötta på en politisk debatt där man hejar på de egna och klankar ned på motståndarna. Som många andra ser jag mig som engagerad, utan att vara bunden till något särskilt parti”, säger Anders Sundell, som till vardags undervisar i statistisk analys och forskar om korruption och politisk succession i diktaturer.

Parallellt är Anders Sundell också en av forskarna som analyserar svensk politik på bloggen Politologerna. När han nu också ska skriva krönikor för GT kommer hans utgångspunkt att vara fakta och statistik för att sätta de politiska frågorna i ett sammanhang.

”Det känns roligt och spännande att vi knutit Anders Sundell till GT. Han kommer med sin utgångspunkt ur forskning och fakta att vara en viktig del i vår valbevakning under 2018”, säger Sofia Dahlström, chefredaktör på GT.