Annons: Mediedagen 2019

Brit Stakston leder podd om demokrati och digitalisering

Podcasten #backademokratin, som har premiär i dag, vill inspirera fler att engagera sig för demokratins utveckling och fundera över nätets påverkan på demokratins utveckling.

Till samtalsserien bjuds politiker och andra yrkesverksamma in för att inför den svenska valrörelsen 2018 prata om frågor som mediers utveckling, nätets påverkan på det offentliga samtalet och politikens utveckling och förmåga att upplevas som relevanta i en demokrati.

Bakom podcasten står Stakston Digital Academy i samarbete med Blankspot och Westreamu. Livepodden och vloggen programleds av författaren och mediestrategen Brit Stakston som också är vd och digital strateg på Blankspot.

I premiäravsnittet medverkar riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (s), Novus vd Torbjörn Sjöström och Madelene Spinord som förra året gick med i Socialdemokraterna. Hela serien spelas in live framför publik i Blankspots lokaler på Wallingatan 37 i Stockholm. Här kan du läsa mer.