Mitt i söker hjälp att hitta lokala hjältar.

Lokala hjältar uppmärksammas i Mitt i

Lokaltidningen Mitt kommer att utse totalt 31 lokala hjältar – en i varje utgivningsområde.

För ett drygt år sedan inledde Mitt i en artikelserie om de goda motkrafterna i Järva-området. Och responsen var positiv, berättar chefredaktören Anna Körnung. Därför utökar tidningen nu  den redaktionella satsningen:

– Förra året genomförde vi både Järvahjältar och Idrottshjältar och vi fick otroligt bra respons. Läsarna gillade verkligen att vi lyfte fram människor som ofta kanske inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Allt detta vill vi nu ta till nästa nivå och göra i alla våra 31 editioner.

Under 2018 kommer Mitt i att lyfta fram hundratals lokala hjältar runt om i hela Stockholm. Konceptet är fortfarande att läsarna nominerar. Officiellt startade nomineringen i dag, men Mitt i har tjuvstartat en aning för att få fram de första nominerade till dagens publiceringar.

– Under våren kommer vi löpande att lyfta fram och presentera flera av dem som nomineras i alla våra kanaler, säger Anna Körnung.

De lokala hjältarna ska vara inspirerande och ha uppvisat medmänsklighet och mod. Vinnarna utses av en jury som består av Mitt i samt lokala profiler, vilka kommer att presenteras under våren.