Annons: Årets dagstidning 2019

Lajkat går i graven

Schibsteds viralsajt Lajkat läggs ned eftersom den inte går tillräckligt bra ekonomiskt.

Våren 2016 stod det klart att viralsajten Lajkat inte skulle fortsätta vara en del av Aftonbladets verksamhet utan bli ett fristående bolag inom Schibsted Growth. Enligt den då tillförordnade vd:n Pontus Ogebjer hade bolaget fram tills dess haft ett par miljoner” i omsättning. Men nu, två år senare, läggs viralsajten ned på grund av dåliga ekonomiska resultat. Det rapporterar Resumé.

Tidningen har tagit del av ett internmejl där Martin Frey, chef för Schibsted Growth, förklarar varför:

”Vi har sedan bolagiseringen av Lajkat för två år sedan fokuserat på att skapa en stabil affär för bolaget. Tyvärr har vi inte lyckats generera tillräckligt med intäkter för att bolaget ska kunna drivas vidare.”