Annons: Mediedagen 2019

Arbetaren och DN granskar Egor Putilov

Morgonkollen

Den tidigare SD-anställda ryska man som kallar sig "Egor Putilov" har fått uppehållstillstånd i Sverige på falska grunder – och skaffat sig flera nya identiteter. Det rapporterar Arbetaren och Dagens Nyheter.

Hösten 2016 avslöjade Aftonbladet hur en man som arbetat på Sverigedemokraternas kansli skrivit debattinlägg och gjort frilansjobb under pseudonymerna ”Egor Putilov” och ”Tobias Lagerfeldt”. Några av de medier som publicerat hans texter är Aftonbladet, Expressen, Dagens Media och Arbetaren.

I dag är ”Egor Putilov” en del av Samhällsnytts (före detta Avpixlat, reds. anm.) redaktion.

Nu har Arbetaren och DN kartlagt ”Egor Putilovs” väg in i Sverige. Och granskningarna avslöjar bland annat att han fått uppehållstillstånd i Sverige på falska uppgifter samt att han har skaffat sig flera nya identiteter.