Annons: Mediedagen 2019

Premiär för Guardian som tabloid

Morgonkollen

I dag går brittiska Guardian från Berliner-formatet till tabloid för sin papperstidning. Samtidigt lanseras en ny design av tidningens sajt och appar.

Bakgrunden till formatbytet är de senaste årens stora förluster. För att vända utvecklingen beslutades förra året att outsourca tidningstrycket till Trinity Mirror och i samband med det görs övergången till tabloid.

När beslutet blev offentligt sade tidningens chefredaktör Katharine Viner att: “Berliner är ett vackert format som har tjänat våra läsare utmärkt i 12 år, men vi vet också att det är vår prisade, kvalitativa och självständiga journalistik som våra läsare uppskattar snarare än storleken eller formatet på papperstidningen.”

I dag har tabloidformatet premiär. Och samtidigt lanseras en ny design av tidningens sajt och appar. Katharine Viner skriver om förändringarna här.