Hon tar över Forskning & Framsteg

Viveka Ljungström ersätter Patrik Hadenius som publisher på den populärvetenskapliga tidskriften Forskning & Framsteg.

I oktober berättade Patrik Hadenius för Medievärlden att han slutar på Forskning & Framsteg, Språktidningen och Modern Psykologi. Nu står det klart att Viveka Ljungström, i dag på projektledare och redaktör på kommunikationsbyrån Gullers grupp, över rollen som publisher på Forskning & Framsteg.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara med och driva Forskning & Framsteg in i framtiden. Det är en journalists dröm att få ta över en så välskött och ansedd tidning med ett så spännande journalistiskt uppdrag”, säger Viveka Ljungström, som tillträder i mars.

Innan Viveka Ljungström kom till Gullers grupp arbetade hon bland annat som chefredaktör för Allt om Trädgård.

Forskning & Framsteg utkommer med 10 nummer per år. Upplagan de senaste åren har legat på omkring 30 000 exemplar. I de digitala kanalerna når tidningen, enligt ett pressmeddelande, omkring en miljon personer om året.

Läs också

Patrik Hadenius lämnar Forskning & Framsteg och Språktidningen