Annons: Mediedagen 2019
Ulf Johansson. Foto: Fredrik Hjerling/SVT.

Uppdrag granskning har fått en ny chef

Ulf Johansson, tidigare programchef på SVT Nyheter, ersätter Nils Hanson som projektledare och ansvarig utgivare för Uppdrag granskning.

I september stod det klart att Nils Hanson, efter 14 år, lämnar uppdraget som projektledare för SVT:s program för undersökande och grävande journalistik Uppdrag granskning.

Nu har hans ersättare utsetts. Valet föll på Ulf Johansson, tidigare programchef på SVT Nyheter, i dag projektledare på Samhällsredaktionen i Göteborg. Han tillträder som ansvarig utgivare i mars nästa år. Rollen som projektledare delar han med Marianne Westman.

”Det känns fantastiskt att få gå in och jobba med Sveriges viktigaste redaktion för undersökande journalistik. Framöver kommer vi att få jobba mycket för att hänga med i de stora samhällsfrågor som förändras väldigt snabbt. Det är en stor och spännande utmaning. Uppdrag granskning har ett väldigt starkt varumärke men det finns mycket att utveckla”, säger Ulf Johansson till Göteborgs-Posten.

Ulf Johansson kom till SVT hösten 2011. Dessförinnan hade han arbetat som chefredaktör på Nerikes Allehanda, Bohusläningen och Smålandsposten. På SVT arbetade han fram till i somras som programchef på SVT Nyheter och ansvarig utgivare för riksnyheterna.

Läs också

Nils Hanson om att lämna Uppdrag granskning