Annons: Mediedagen 2019

Medierna restriktiva med namn under #metoo

Morgonkollen

De traditionella medierna har varit restriktiva med att publicera namn under publiceringar som rör höstens #metoo-rörelse.

Frågan om mediernas namngivning är ständigt återkommande och har aktualiserats i samband med #metoo-rörelsen. Men trots att mängder av vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp publicerats har de traditionella medierna varit restriktiva med att publicera namn på de utpekade. Det rapporterar Sveriges Radio, som talat med Allmänhetens pressombudsman (PO) Ola Sigvardsson.

Vi får ju mellan 500 och 600 anmälningar om året till vårt institut och i det här fallet har vi säg kanske ungefär 5 anmälningar vilket jag skulle beteckna som ganska litet för en sådan stor diskussion som det här ändå har varit”, säger han till Kulturnytt.