Annons: Mediedagen 2019

Extremhögersajt släckt efter polisanmälan

Efter polisanmälan mot den extremhögersajt som anklagat över 83 000 namngivna personer finns nu inget innehåll kvar på sajten.

Idag finns inget innehåll kvar på den sajt som polisanmäldes av föreningen Juridikfronten tidigare i veckan. Då listade över 83 000 personer som dömts för olika brott med sökkriterier som namn, målnummer, strafftid och ”nationalitet”, där den sistnämnda kategorin var uppdelad i ”svensk” och ”icke-svensk.

Redan i förrgår stängde sajten ned sin sökfunktion och tog bort personer som frikänts. ”Vi betraktar detta som en framgång. Det viktigaste är att tiotusentals sannolika brottsoffer – de uthängda – nu slipper lida av fortsatt publicering. Det gläder oss att vår insats kunde ha en sådan effekt”, sade föreningen Juridikforntens ordförande Martin Tunström då till tidningen Avsnitt.

Läs också

Stora förändringar på extremhögersajt efter anmälan

Extremhögersajt anmäls för 83 000 namn