Annons: Mediedagen 2019

Direktpress anklagas för ekonomiska oegentligheter

En analys av revisionsbyrån Deloitte visar att lokaltidningskoncernen Direktpress har försökt senarelägga eller dölja förluster, rapporterar Resumé.

Deloittes revisorer misstänker att lokaltidningskoncernen begått skattebrott, bokföringsbrott och brott mot årsredovisningslagen för att dölja förluster och klara sig undan konkurs. Det skriver Resumé.

Revisionsbyrån har granskat Direktpress på uppdrag av konkurrenten Mitt i:s ägarbolag Segulah – som tidigare var spekulant på lokaltidningskoncernen, men som efter de nya uppgifterna lagt köpeplanerna på is.

Direktpress revisor har nu, enligt Resumé, anmälts till Revisorsinspektionen. Direktpress vd Roland Tipner tillbakavisar anklagelserna till tidningen och säger att han ser det som ”ett försök att smutskasta oss.”