Annons: Mediedagen 2019

Terje Carlsson lämnar efter årsmötets nej

Morgonkollen

FGJ:s ordförande Terje Carlsson lämnade i fredags sitt uppdrag, liksom kassören Bosse Vikingsson och vice ordföranden Kerstin Weigl. Det efter att årsmötet beslutat att Carlsson inte ska arvoderas för att utföra de projekt som ingår i förslaget ”Framtid FGJ”. UPPDATERAD

Fredagens extrainsatta – och hårt kritiserade – årsmöte för Föreningen Grävande journalister blev ett nederlag för ordförande Terje Carlsson. Årsmötets sade nämligen nej till förslaget att han också i fortsättningen ska vara anställd för att driva verksamheten, rapporterar Journalisten.

Efter mötet meddelade Terje Carlsson därför att han lämnar ordförandeskapet som han innehft sedan 2013.

Även vice ordförande Kerstin Weigl, kassören Bosse Vikingsson och styrelsesuppleanten Mathias Ståhle avgår efter årsmötet.

Läs också

Ödesdag för Grävande Journalisters ordförande