SVT-höjdaren går till DR

Emma Kronqvist, chef för SVT i Malmö, Göteborg och Umeå, blir högt uppsatt på det danska public service-bolaget DR.

Svenska Emma Kronqvist tillträder tjänsten som tv-chef på danska DR den 1 december, rapporterar Danske Medier. Hon lämnar därmed sitt jobb som chef för allmän-tv på SVT i Malmö, Umeå och Göteborg.

Emma Kronqvist får det högsta ansvaret för att sätta ihop DR:s tv-utbud för kanalerna DR1, DR2, DR3, DR K samt DR TV – med program både från externa och interna producenter. Uppdraget blir också att anpassa tv-bolaget till den digitala omställningen.

Till SVT kom Emma Kronqvist 2002. Sedan dess har hon haft flera projektledarjobb. 2013 blev hon chef på SVT Malmö. Och i samband med en omorganisation förra året, när fyra allmän-tv-chefer blev två, utökades hennes ansvarsområde till att gälla även Umeå och Göteborg.