Annons: Mediedagen 2019

Neuding tar över Kvartal

Journalisten och juristen Paulina Neuding blir ny chefredaktör för samhällstidskriften Kvartal.

I förra veckan rapporterade Medievärlden att SR-profilen Jörgen Huitfeldt slutar på Sveriges Radio och går till Kvartal. I dag presenteras nästa rekrytering till tidskriften; Magasinet Neos före detta chefredaktör Paulina Neuding. Hon efterträder Peter Santesson som varit chefredaktör sedan starten i mars 2016.

”Kvartal har etablerat sig som en kanal för grundmurade samhällsanalyser och vuxen samhällsdiskussion. Det ska bli väldigt givande att leda Kvartal i den riktningen och dessutom introducera en ny skepnad för tidskriften”, säger Paulina Neuding i ett pressmeddelande.

Ambitionen med tidskriften är, enligt dess hemsida, att ”främja en vuxen samhällsdebatt genom vederhäftig och saklig samhällsjournalistik, och bidra till att stärka och återupprätta civilitet, rättsstat och fungerande normer”. Tidskriften saknar värdegrund och ideologisk riktning. Den ägs och finansieras av Insamlingsstiftelsen Kvartal.