Annons: Mediedagen 2019

Martin Timell avskedas

TV4 bryter allt samarbete med Martin Timell efter den senaste tidens uppgifter om att han ska ha agerat sexistiskt, homofobiskt och rasistisk mot kollegor.

Anklagelserna om hur Martin Timell utsatt kollegor för grova kränkningar, bland annat i form av tafsande, kommer från flera håll och ledde i fredags till att TV4 beslutade att dra in samtliga av Martin Timells program. Strax därefter medgav Timell i en intervju med Expressen att han betett sig olämpligt och att han nu skulle söka hjälp.

På måndagen hölls ett internt krismöte på TV4 med anledning av de senaste dagarnas avslöjanden. Och nu meddelar TV4 att man sagt upp kontraktet med Martin Timell.

Samtidigt presenterades flera åtgärder. En av dem är att man tar hjälp av en advokatbyrå som ska göra en extern och oberoende utredning av arbetssituationen på TV4. Utredningen är beställd av TV4:s vd Casten Almqvist och när den är klar ska resultatet presenteras för styrelsen.