Skärmdump från Dagens Hultsfred 2017-10-12.

Hultsfred får en ny nättidning

Dagens Vimmerby får en systertidning i grannkommunen. "Vi ska vara det snabba och moderna alternativet i Hultsfred", säger den ansvariga utgivaren Jakob Karlsson.

Hösten 2015 startade de tre journalisterna Jakob Karlsson, Simon Henriksson och Linus Johansson, den digitala nyhetstidningen Dagens Vimmerby. Nu får den en systertidning. I går lanserades nämligen sajten Dagens Hultsfred i grannkommunen.

Jakob Karlsson är vd och ansvarig utgivare på Dagens Vimmerby – och nu också för Dagens Hultsfred:

– Vi hoppas på att få se samma utveckling i Hultsfred som vi sett i Vimmerby de senaste två åren. Hultsfred är en spännande kommun och vi vill helt enkelt ge invånarna där en bra nyhetssajt.

Vilken roll ska Dagens Hultsfred ha i medielandskapet i kommunen?

– Vi ska vara det snabba, moderna alternativet som erbjuder en djupare journalistik. Den sortens pålitliga medieaktör tycker jag inte finns i Hultsfred i dag.

I dagsläget arbetar fyra medarbetare på vardera sajt. Vem som är var kommer att växla en del. Förhoppningen är att Dagens Vimmerby och Dagens Hultsfred ska kunna samarbeta på vissa områden.

– Ja, det är tanken. Vimmerby och Hultsfred är olika kommuner men tillhör samma län. Vissa frågor går absolut över kommungränserna och då kan ett samarbete bli aktuellt.

Första dagen hade sajten omkring 2 000 läsare. Och reaktionerna har varit positiva, berättar Jakob Karlsson.

– Många har hört av sig och varit glada och önskat oss lycka till.