Annons: Årets dagstidning 2019
Henrik Torehammar. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio.

Henrik Torehammar går till Ekot

Radio- och tv-profilen Henrik Torehammar går till Sveriges Radio Ekots digitalgrupp för att ingå i en politisk poddsatsning.

Henrik Torehammar har en bakgrund inom radio- och tv. I dag arbetar han som sidekick i tv-programmet Aftonbladet Morgon.

På Sveriges Radio Ekot blir Henrik Torehammar ny digital programledare och reporter. Han börjar sitt nya jobb den 1 december. Den politiska podcasten Det politiska spelet, som Henrik Torehammar är programledare för och vilken gästas av Ekots inrikespolitiska kommentatorer Tomas Ramberg och Fredrik Furtenbach, fortsätter han jobba med även i sin nya roll.

Under nästa år när det är riksdagsval i Sverige. I samband med det planerar Ekot att förstärka sitt digitala team med uppdrag att vässa Sveriges Radios valutbud digitalt.

”Henrik Torehammar kombinerar sakkunskap och humor. Hans kreativa driv och digitala kompetens blir superviktig för vår valsatsning”, säger Karin Lindblom, chef för Ekots digitalgrupp, där Henrik Torehammar kommer att ingå.

Henrik Torehammar ser fram emot sitt nya uppdrag:

”Att få nörda ner sig i politik under ett valår är en sådan lyx. Att få göra det på Ekot, den redaktion svenska folket litar på mest är fantastiskt. Och lite läskigt. Just nu pågår det ett krig mot fakta och där spelar trovärdig nyhetsjournalistik en nyckelroll. Om jag kan vara en liten kugge i det maskineriet så kan jag dö nöjd.”