Annons: Mediedagen 2019
Åsa Lindqvist, tillträdande redaktionschef på Hallands Nyheter.

Hallands Nyheter får ny redaktionschef

Åsa Lindqvist, i dag biträdande nyhetschef i Falkenberg, blir redaktionschef på Stampenägda Hallands Nyheter.

Som journalist har Åsa Lindqvist arbetat sedan början av 2000-talet – och haft roller som reporter, webbredaktör och nyhetschef. Genom åren har hon arbetat på Sveriges Radio, TT, Gotlands Allehanda, Göteborgs-Posten och Utbildningsradion. Till Hallands Nyheter kom hon för närmare tio år sedan.

”Vi är glada över att kunna utse Åsa Lindqvist till redaktionschef på Hallands Nyheter. Det är extra roligt att konstatera att i hård konkurrens med externa sökande så fanns den bästa kandidaten redan internt hos oss”, säger Viveka Hedbjörk, publisher på Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Som ny redaktionschef blir Åsa Lindqvists första uppdrag att tillsätta en ny redaktionell organisation vars fokus ska ligga på ”här- och nu-rapportering” på nyhetssajten.

”Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba vidare med Hallands Nyheter och alla duktiga medarbetare i en för mig ny roll. Dessutom i en tid när vi satsar stort på lokalt innehåll och anställer fler journalister. Hallands Nyheter är en tidning med en anrik historia och det finns en oerhört stor lokalkännedom på redaktionerna i Falkenberg och Varberg”, säger Åsa Lindqvist, som tillträdde den 1 oktober.