Ulrika Lindahl, ansvarig för lokaltidningarna på ETC.

ETC startar lokaltidning i Borås

Nyhetstidningen vill bredda den lokala debatten och rikta strålkastarna mot rödgröna frågor. UPPDATERAD

Ulrika Lindahl är ansvarig för de lokala tidningsprojekten på ETC. Hon berättar om initiativet:

– Vi har blivit kontaktade av personer på orten som tycker att det behövs ett alternativ i Borås, där det i dagsläget finns en dominerande tidning. Tillsammans med de här personerna har vi dragit igång arbetet med en oberoende rödgrön tidning.

Genom tidningen vill man bredda den lokala debatten och sätta fokus på miljö, jämställdhet och antirasism:

– Vi vill skapa fler röster och forum för debatt och granskande journalistik.

ETC Borås ska rattas en av anställd redaktör som i sin tur kommer att arbeta med ett närverk av skribenter. Förhoppningen är att veckotidningen, som kommer att komma ut på fredagar, ska vara igång vid årsskiftet.

ETC Borås blir ETC:s tolfte lokaltidning i veckotidningsformat. Sedan tidigare driver man ETC Bergslagen, ETC Jönköping, ETC Malmö, ETC Norrköping, ETC Sundsvall, ETC Umeå, ETC Uppsala, ETC Örebro, ETC Jönköping, ETC Västerås och ETC Växjö. Och i april gjordes lokaltidningen i Göteborg om till en dagstidning med utgivning måndag-fredag.

– Omgörningen har tagits emot bra. ETC Göteborg fyller en viktigt funktion i staden i dag.

Fortfarande finns det planer på att starta ännu fler lokaltidningar, berättar Ulrika Lindahl. Men var vill hon dock inte säga:

– Ambitionen är att skapa flera lokaltidningsalternativ på så många orter som möjligt för att bredda debatten och öka demokratin. Så visst finns det planer, men så mycket mer än så kan jag inte säga.

Utöver lokaltidningarna finns rikstäckande Dagens ETC.