Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen. Foto: Catharina Hugosson

Allt fler inloggade Plusläsare på VLT

Förra veckan loggade närmare 7 600 kunder in varje dag på VLT:s Plustjänst. Det är 700 fler än veckan dessförinnan. ”Ett resultat av ett fantastiskt och målmedvetet arbete av hela redaktionen”, säger tidningens utgivare Daniel Nordström.

En genomgång av besöksstatistiken på VLT:s sajt visar att allt fler loggar in för att läsa Plus, rapporterar VLT. Förra veckan loggade närmare 7 600 kunder in varje dag. Tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare Daniel Nordström är glad över siffrorna:

– Det här är ett resultat av ett fantastiskt och målmedvetet arbete av hela redaktionen.

I slutet av april i år sjösatte Mittmedia sin nya gensamma desk för tidningarna i Västmanland och Stockholmsregionen.

– När vi satte den nya desken för Västmanland/Stockholm var det exakt detta som var målbilden och det vi ville åstadkomma, det vill säga att vi skulle bli betydligt snabbare på nyheter och att reportrarna dessutom skulle få mer tid att arbeta med uppföljningar och den journalistik som är unik för oss. Det är det vi ser resultat på nu, vilket är mycket glädjande.

Var detta en enskild lyckad vecka eller en del av en positiv trend ni ser?

– Den senaste veckans succésiffror är också ett resultat av det nyhetsläge som rått, främst i Södertälje och Västerås under senare delen av förra veckan och under helgen. Dels hade vi ännu en skottlossning i Västerås, dels hade vi det dramatiska guldrånet i Södertälje. Det fortsatte med nya breaking news-lägen i Västerås under helgen. Även om vi inte minst har haft hård konkurrens av Expressen och Aftonbladet vid dessa nyhetshändelser är det härligt att se att så många kunder vänder sig till oss som har den lokala kännedomen och de bästa källorna. Vi ser även i övrigt en mycket positiv trend, både när det gäller nya Pluskunder och antalet inloggade kunder, säger Daniel Nordström.

Näst sista veckan i september slog VLT rekord i antal nya Pluskunder. Och än en gång var det livesänd sport som bidrog till rekordet. I samband med att man livesände två hockeymatcher tecknade 100 personer provabonnemang. Totalt den veckan fick tidningen 245 nya Pluskunder.

Läs också

Förra veckan slog VLT rekord i antal nya Pluskunder. Bara inför veckans två livesända hockeymatcher tecknade 100 personer provabonnemang.