SVT samlar säljet

Arkivförsäljningen, som tidigare legat under Arkiv & Rättigheter, flyttade vid månadsskiftet till SVT International. Det betyder att all försäljning nu ligger under samma paraply.

SVT:s arkivförsäljning har tidigare legat under Arkiv & Rättigheter. Men nyligen flyttade det till SVT International. Det innebär att all försäljning nu hanteras under ett samlat SVT Sales, rapporterar SVT:s interntidning Vipåtv.

Paulette Rosas Hott är chef för SVT Sales. Hon tycker det är bra att säljet samlas.

”Vi delar på kunskapen om bland annat den internationella marknaden och vi har liknande utmaningar. Dessutom jobbar vi redan mot samma mål”, säger hon till Vipåtv.

Totalt finns nu 10 personer på SVT Sales vilka ansvarar för sidoverksamheter som internationell programförsäljning, arkivförsäljning, licensiering av programvarumärken, försäljning av privatkopior, festivalhantering och även den kompletterande verksamheten i form av papperskalendern (Julkalendern) och framtagning av Allsångshäftet.