Tidning ska betala skadestånd för toplessbilder på Middleton

Morgonkollen

Den franska tabloiden Closer får böta 100 000 euro för att ha publicerat smygtagna toplessbilder på den brittiska hertiginnan Kate Middleton.

Bilderna på hertiginnan Kate Middleton och maken prins William publicerades i Closer 2012. Efter publiceringen ansökte prinsparet om 1,5 miljoner euro i skadestånd. Nu har en fransk domstol avgjort saken, rapporterar TT.

Enligt domstolen kränker bilderna Kate Middleton personliga integritet är därför att betrakta som olagliga. För publiceringen ska tidskriften betala 100 000 euro i skadestånd till hertiginnan Kate Middleton och prins William. Dessutom ska de två cheferna Laurence Pieau och Ernesto Mauri betala vardera 45 000 euro. Totalt hamnar summan på 190 000 euro vilket motsvarar 1,8 miljoner svenska kronor. Utöver det ska två fotografer betala 5 000 euro var i böter.

Prinsparet säger i ett uttalande att de är nöjda med domen och att saken nu är avslutad. Closers advokat, Paul-Albert Iweins, är också nöjd med domen, men anser att skadeståndssumman är överdriven.