Facebook sålde annonser till ryskt propagandaföretag

Facebook sålde annonser till ett ryskt propagandaföretag under det amerikanska presidentvalet förra året, rapporterar Washington Post.

Representanter från Facebook ska på onsdagen ha lämnat uppgifterna vidare till utredare. Det ryska företaget Internet Research Agency som köpt annonserna arbetar, enligt Washington Post, för att sprida politisk propaganda för Kreml.

I ett uttalande bekräftar Facebook tidningens uppgifter. Omfattningen av försäljningen av annonser till det ryska företaget ska ha upptäckts i samband med att sociala medier-nätverket under våren utrett förekomsten av politiska annonser på plattformen.

Enligt Facebook ska det handla om över 3 000 annonser som har koppling till det ryska företaget. Samtidigt hittades närmare 500 konton och sidor som misstänks ha skötts från Ryssland, vilka ska ha haft en aktiv roll i spridandet av annonserna.

Enligt Facebooks säkerhetschef Alex Stamos är dessa konton nu nedstängda, och Facebooks arbete med att upptäcka fejkkonton i ett tidigare stadie har intensifierats.