Annons: Mediedagen 2019
Louise Andrén Meiton och Per Kudo

SvD rekryterar två från Ekot

Louise Andrén Meiton och Per Kudo från Sveriges Radios Ekotredaktion återvänder till Svenska Dagbladet.

Både Louise Andrén Meiton och Per Kudo har tidigare varit på SvD, men har den senaste tiden haft olika roller på Sveriges Radios Ekotredaktion. Louise Andrén Meiton lämnade SvD för SR för att starta Ekonomiekot Extra och Per Kudo gick över för att arbeta som reporter.

Men nu, inför nästa års val, återvänder båda två. Louise Andrén Meiton blir politikreporter på SvD och kommer att arbeta i gränslandet mellan ekonomi och politik, med journalistik som fördjupar och problematiserar viktiga samhällsfrågor. Per Kudos roll blir som snabb nyhetsjägare samt som grävare.

”Vi vill erbjuda läsarna Sveriges bästa valbevakning och med Louise får vi en värdefull förstärkning. En sådan är även Per som har ett imponerande driv i sitt granskande nyhetsarbete. Det är fantastiskt roligt att vi efter de senaste årens framgångsresa kan fortsätta stärka redaktionen och få in de här två toppkrafterna”, säger Maria Sundén Jelmini, chef för SvD:s nyhetsredaktion.