Annons: Mediedagen 2019
Björn Werner blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten.

GP får ny kulturchef

I oktober tar Björn Werner, tidigare tillförordnad chefredaktör på kulturmagasinet Arena, över som kulturchef för Göteborgs-Posten (GP) när Ingrid Norrman går i pension.

Björn Werner började på Nöjesguiden i Göteborg. Därefter har han frilansat, bland annat för GP. Samt drivit en populär blogg hos magasinet Café. Nu senaste hade han rollen som tillförordnad chefredaktör på kulturmagasinet Arena.

Som ny kulturchef för GP vill han ge tidningens medarbetare mer plats för reflekterande journalistik:

”För mig är det viktigt att kulturjournalistiken är en aktiv motpart till kulturlivet i staden och jag kommer att introducera nya skribenter och kritiker, såväl som att arbeta för att lyfta GP:s närvaro i den nationella kulturdebatten ytterligare.”

Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten, kommenterar rekryteringen:

”Det är jättekul att kunna presentera Björn som ny kulturchef. Han har trots sin unga ålder stor erfarenhet inom kulturområdet. Jag är övertygad om att han kommer att ta våra läsare med storm och skapa en plattform för en gnistrande lokal kulturjournalistik och en kulturdebatt som får genomslag i hela Sverige.”