Discovery återigen i avtalsbråk

Förhandlingarna mellan Discovery Networks Sweden och ComHem/Boxer angående ett nytt distributionsavtal har strandat. Nu riskerar miljontals tittare att missa söndagens VM-kvalmatch mellan Sverige och Vitryssland.

Konflikten mellan Discovery Networks Sweden och Com Hem/Boxer gäller villkoren för ett nytt distributionsavtal.

”Vi har fortfarande samtal med ComHem/Boxer. Båda parter försöker komma fram till en lösning för fortsatt samarbete, men så här långt har vi inte lyckats nå ett nytt avtal”, säger Henriette Zeuchner, vd för Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

Före midnatt den 31 augusti behöver parterna ha kommit överens. Om inte så blir, enligt Discovery Networks Sweden, 4,5 miljoner svenska TV-tittare utan Discoverys kanaler.

Så sent som i våras, efter veckor av förhandlingar, släcktes Discovery Networks Swedens kanaler för 1,5 miljoner kunder till följd av ett avtalsbråk mellan Discovery Networks Sweden och Telia. Även då riskerade fotbollsintresserade tittare att missa en viktig match. Den gången gällde det VM-kvalmatchen mellan Sverige och Frankrike. Men strax före avsparken kom parterna överens om ett nytt avtal och matchen kunde visas. Nu anklagas bolaget för att än en gång ta tittarna som gisslan:

”Tittarna är riktigt trötta på det här, på utpressning i förhandlingar med fotbollstittarna som gisslan. Om Discovery och Com Hem verkligen brydde sig om tittarna, då kan de visa det på ett enkelt sätt”, skriver Anders Björkman, krönikör på Expressen.