Annons: Mediedagen 2019
Thomas Mattsson och Jan Helin leder Tidskriftsgalan. Irena Pozar och Helle Klein leder Tidskriftsdagen.

De leder Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan

De före detta poddmakarna Thomas Mattsson och Jan Helin leder årets Tidskriftsgala. Dessutom programleds Tidskriftsdagen av Helle Klein och Irena Pozar.

De konkurrerande chefredaktörerna för Expressen och Aftonbladet gjorde närmare 150 poddar tillsammans. Men när Jan Helin lämnade Aftonbladet för SVT innebar det också slutet för den populära mediepodcasten. De som har saknat mediemännens tugg får dock en ny chans att lyssna till det i höst. De två ska nämligen leda årets Tidskriftsgala den 8 november som arrangeras av Sveriges Tidskrifter.

”Vi är omåttligt stolta över att få göra comeback som duo i detta tjusiga sammanhang. Vår sammanlagda talang för att leda galor kan se tunn ut, men vi törs lova att det inte blir tyst”, säger Jan Helin i ett pressmeddelande.

Samtidigt står det klart att Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein och Irena Pozar, chefredaktör Veckorevyn.com, leder årets Tidskriftsdag.

”Helle och jag var sidekicks på scenen förra året och lyckades tydligen charma publiken rejält eftersom vi får komma tillbaka och leda hela alltet, vi är extremt stolta över det! I år tar vi med oss grymma gäster, självdistans och en rejäl dos humor upp på scenen”, säger Irena Pozar.