Twitter får en ny look

Twitter gör en rad mindre förändringar som bland annat rör designen samt olika funktioners placering.

Delar av Twitter har fått en ny design. Bland annat har ikonerna fått ett nytt utseende och rubrikerna blivit fetare. Samtidigt görs också en del mindre justeringar. Inställningar har till exempel flyttats till en helt ny navigeringsmeny på sidan, och tillgänglighetsinställningarna finns på en synligare plats. Förändringarna ska ge en bättre översiktsbild samt underlätta navigeringen för användarna.

En annan nyhet är att länkar till artiklar och webbplatser nu öppnas i Safaris visningsprogram i appen. Det betyder bland annat att det går enklare att komma åt konton som användaren redan är inloggad på, men också att de som använder annonsblockerare i Safari nu blockerar reklam även i Twitters app, rapporterar Techcrunch.