Annons: Mediedagen 2019

Hon tar över Mittmedias ägarstiftelse

Åsa Malmström tar över efter Krister Jönsson som ordförande för Mittmedias största ägarstiftelse. Hon behåller samtidigt sitt andra tunga uppdrag för mediekoncernen.

Hon har jobbat som ledarskribent på Hälsingetidningar och varit en av Liberalernas partiledare Jan Björklunds närmaste medarbetare. Nu tar hon över ordförandeklubban i Mittmedias största ägarstiftelse, Nya Stiftelsen Gefle Dagblad, samtidigt som hon behåller uppdraget som styrelseledamot i Mittmedia AB.

– Det är otroligt roligt att få representera Sveriges vassaste lokaltidningar. Vass lokaljournalistik är en viktig del av demokratin och det är ägarna satta att försvara och utveckla, säger Åsa Malmström till Gefle Dagblad.

Hon efterträder Krister Jönsson som innehaft olika poster i nuvarande Mittmedia sedan 1990-talet. Nu drar han sig tillbaka med ”ålderns rätt”. Beslutet har inget att göra med att han nu är tf ordförande för Mittmedia AB:

– Jag hade tagit beslutet innan den frågan uppstod, säger Krister Jönsson till Gefle Dagblad.