Hon är Enköpings-Postens nya chefredaktör

Anette Östlund, i dag nyhetschef på Enköpings-Posten, bli ny chefredaktör på tidningen när Roger Pettersson i höst går i pension. Hon blir den första kvinnan på posten.

Förändringens vindar blåser på Enköpings-Posten (EP). I september förra året stod det klart att NTM förvärvat tidningen och vid årsskiftet gick ägarbytet i genom. Nu till hösten går EP också in i samma bolag som systertidningen Upsala Nya tidning. Och i samma veva byts EP:s chefredaktör ut.

I samband med det förändras också chefredaktörsrollen och slås ihop med nyhetschefens. Anette Östlund, i dag nyhetschef på EP, bli ny chefredaktör på tidningen när den nuvarande chefredaktören Roger Pettersson lämnar för pension. Hon blir den första kvinnan på posten.

”Vi kommer att arbeta lite annorlunda och fokusera på det digitala först. Det blir en stor utmaning att ändra arbetssätt. Jag ska ta in EP i den nya tiden – inte för att vi inte redan arbetat digitalt, men vi ska ta det ett steg till”, säger Anette Östlund till den egna tidningen.