Efter sommaren går Martin Hedström tillbaka till Aftonbladet.

Datajournalist återvänder till Aftonbladet

Efter drygt ett år på SVT lämnar Martin Hedström public service för att återvända till Aftonbladet.

Den 1 september tillträder Martin Hedström rollen som digital utvecklingsredaktör på Aftonbladets redaktion. Där ska han leda ett nytt utvecklingsteam med tre utvecklare som ska sitta sid vid sida med Digital story på Agendaredaktionen, men också arbeta för Sportbladet.

”Vi är överlyckliga över att Martin snart är tillbaka hos oss. Han är helt unik i sin specialkompetens och kan tänka både journalistiskt och utifrån ett utvecklarperspektiv. Jag är säker på att han tillsammans med sitt nya team kan ta digital story-telling till en helt ny nivå”, säger Digital story-redaktören Titti Jersler.

Martin Hedström om valet att återvända till Aftonbladet:

”Aftonbladet gör spännande grejer just nu och jag tror att jag kan bidra på ett bra sätt. Sen hade jag väl lite hemlängtan också. Jag har haft en bra tid på SVT, spännande på sitt sätt, men annorlunda. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka.”