Dagens Samhälle tar nyhetschef från ATL

Erik Pettersson slutar på LRF Medias affärstidning ATL för att under sensommaren börja på Dagens Samhälle.

”Dagens Samhälle har ett väldigt gott renommé och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna fortsätta utveckla journalistiken och driva tidningen framåt”, säger Erik Pettersson i ett pressmeddelande.

Erik Pettersson har en mångårig bakgrund som journalist. Tidigare på Mjölkföretagarnas tidning, Expressen och Enköpingsposten. Och nu senast på lantbrukets affärstidning ATL där han hade rollen som webbredaktör och reporterchef.

Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle, kommenterar rekryteringen:

”Erik har varit drivande i att ställa om ATL från en analog tidningsprodukt till en framgångsrik digital utgåva och tidning. Jag är väldigt glad över att han vill vara med i vår digitala transformation och driva fram god och unik journalistik.”