Annons: Mediedagen 2019

Borås Tidning blev årets mediehus

Morgonkoll

Borås Tidning utsågs i går kväll till årets lokala mediehus. Östgöta Medias publisher Anna Lindberg blev årets inspiratör.

Borås Tidning fick priset som delas ut av Dagens Media med motiveringen:

”Med en stark acceleration tar man stora kliv framåt. Vikten av relevans och lokal förankring är viktigare än någonsin, man lyckas samtidigt att marknadsanpassade sina produkter för att öka möjligheterna för riksannonsörer att synas, vilket gett direkt och synliga resultat.”

Övriga nominerade var GP, VK och Corren.

På samma gala utsågs Östgöta Medias publisher Anna Lindberg till årets inspiratör med motiveringen: ”Hon står som garant för den demokratiska tanken att alla ska få göra sin röst hörd och att allas verklighet ska omfattas av mediernas centrala uppdrag som ”Den Tredje Statsmakten”. Hon representerar på ett föredömligt sätt den trovärdiga lokala rösten som källkritiskt publicerar relevanta fakta med stark genomslagskraft. Fakta som gör skillnad.”

Övriga nominerade där var Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, Sara Rosengren, docent på Handelshögskolan och Jessica Bjurström, vd på Komm.