Håkan Rossberg och Fredrik Olofson lämnar TV4 i samband med omorganisationen.

Ytterligare två TV4-chefer slutar

I samband med omorganisationen inom Bonnier Broadcasting försvinner två tunga chefer och mångåriga medarbetare på TV4-sporten.

I förra veckan stod det klart att kanalchefsrollen tas bort i samband med det stora omställningsprogram som pågår inom TV4 och Bonnier Broadcasting. Konsekvensen av det blir att Hans Pekkari och Marit Danielsson lämnar TV4.

I dag kom information om att ytterligare två tunga chefer och mångåriga medarbetare slutar. Håkan Rossberg, affärsområdeschef sport och spel, lämnar TV4 efter 9 år på företaget. Det med anledning av att hans roll försvinner i samband med att även tillväxtaffärer och området sport och spel påverkas av omorganisationen.

En annan konsekvens av förändringsarbetet är att sportdelen renodlas vilket innebär att fokus hamnar på Fotbollskanalen. Samtidigt gör den kommande omregleringen av spelmarknaden att spelaffären flyttas ut till försäljningsavdelningen, enligt ett pressmeddelande.

Den andra chefen som lämnar är Fredrik Olofson, sporträttighetschef på TV4/C More. Bakgrunden är att rättighetsarbetet integreras i sporten, under ledning av TV4- och C Moresportens programchef Johan Cederqvist, vilket gör att Olofsons roll försvinner. Han slutar på Tv4 efter totalt 17 år inom företaget.

Läs också

Kanalchefsrollen tas bort i samband med TV4:s omställning

Bekräftat: TV4 drabbas av stort sparpaket