VLT:s journalist misshandlad i hemmet

I morse blev VLT:s medarbetare Håkan Slagbrand som tidigare utsatts för ett brandattentat misshandlad i sitt hem.

Vid 07.30-tiden knackade en okänd man på Håkan Slagbrands dörr. När han öppnade dörren för en man som uppgav att han skulle måla garaget fick Håkan Slagbrand ett knytnävsslag mot käken.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet, säger VLT:s huvudredaktör Daniel Nordström till den egna tidningen.

Händelsen har polisanmälts. Även det säkerhetsföretag som VLT arbetar med har blivit inkopplat.

– Vi har kontakt med såväl polisen som det säkerhetsföretag vi arbetar med nu. Vi ser en koppling till den bilbrand Håkan Slagbrand tidigare utsattes för. Nu har det eskalerat till fysiskt våld. Det är en oerhört allvarlig utveckling och ytterligare ett sorgligt bevis på den utsatthet som journalister lever i, säger Daniel Nordström till den egna tidningen.

– Det här är en fullständigt oacceptabel situation. Jag ser misshandeln som ett försök att stoppa det fria ordet och det journalistiska uppdraget. Vi ser oerhört allvarligt på att journalister hotas och utsätts för fysiskt våld, säger TU:s vd Jeanette Gustafsdotter i ett pressmeddelande.

Läs också:

Brandattentat mot VLT-reporter