Annons: Mediedagen 2019
Kalle Sandhammar, vd och chefredaktör för UNT. Foto: Pär Bäckström

UNT polisanmäler hot mot journalist

Tidningens chefredaktör Kalle Sandhammar har nyligen polisanmält ett hot mot en medarbetare.

”Häromdagen polisanmälde jag ett hot mot en av UNT:s journalister. Igen, det var dessvärre inte första gången. Hoten och trakasserierna mot yrkesverksamma journalister i Sverige ökar. Hur det ser ut i andra länder vill jag inte ens tänka på”, skriver UNT:s chefredaktör Kalle Sandhammar i en krönika på tidningens näringslivssajt Uppgång.

Upplevelsen är att påtryckningarna ökar – vilket också bekräftas av flera undersökningar. Men att mediearbetare ska utsättas för hot, hat och trakasserier är oacceptabelt, understryker Kalle Sandhammar.

”Det fria ordet går inte att ta för givet. Vi måste stå upp för det.”