Annons: Mediedagen 2019

SVT delar hockey-VM med MTG

De två mediebolagen har tecknat ett avtal om att dela på rätten att sända de sex nästkommande världsmästerskapen i ishockey.

Enligt avtalet ska mästerskapen åren 2018–2023 sändas varannan gång i vardera kanal. Samtliga kommer även att visas på Viaplay. Nästa hockey-VM, som arrangeras i Danmark nästa år, går i MTG:s TV3.

SVT:s programdirektör Jan Helin i ett pressmeddelande:

”SVT har goda erfarenheter av att dela sporträttigheter med andra aktörer, vilket vi gjort med bland annat fotbolls-VM. Därför är jag väldigt glad över den här lösningen. I ett läge med skenande kostnader för sporträttigheter är detta ett bra sätt för oss att kunna erbjuda vår publik de mest attraktiva evenemangen, samtidigt som vi tar ansvar för helheten i SVT:s utbud.”

Förutom hockey-VM gäller samarbetet mellan mediebolagen även Champions Hockey League.

”Ishockey är en viktig pusselbit i SVT:s sportutbud. SVT kommer de närmsta åren att livesända från Hockey-VM, Champions Hockey League, Euro Hockey Tour, Junior-VM, dam-VM, SDHL, TV-pucken och Stålbucklan”, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.