Annons: Mediedagen 2019

Metros klubb sågar ägarnas agerande

Mats Qviberg har inte bemödat sig att skaffa sig insyn i hur vi jobbar och hans uttalanden är oinitierade och nedvärderande. Det säger Metros fackklubb i ett uttalande.

Mats Qvibergs och Christen Ager-Hanssens agerande har upprört Metros fackklubb. De tar kraftigt avstånd från hur ägarduon uttalat sig i intervjun med Nyheter Idag.

Uttalandet i sin helhet:

Med anledning av den intervju som nyligen publicerades med Metros nya ägare Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen vill fackklubbens medlemmar på Metro kraftigt ta avstånd från ägarnas agerande. Vi är väldigt frågande inför varför de uttrycker sig som de gör i intervjuer, särskilt då Christen Ager-Hanssen lovat redaktionen att Mats Qviberg inte har något att göra med Metros journalistik eller vilka som jobbar på Metro. Det intrycket får man inte när man läser de intervjuer som våra ägare nu gör.

Vi som jobbar på Metros redaktion har under lång tid arbetat målmedvetet för att bygga upp en bra tidning, både innehållsmässigt och som arbetsplats. Mats Qviberg har inte bemödat sig att skaffa sig insyn i hur vi jobbar och hans uttalanden är oinitierade och nedvärderande. Uttalandena skadar förtroendet för Metro och för oss som jobbar här.

Vi har ställt frågor till redaktionsledningen på Metro och fått svar av chefredaktör Staffan Erfors att Metros journalistik är och förblir helt oberoende och att Metro inte kommer att inleda samarbeten med sajter som Nyheter idag. Vi som jobbar här meddelar att vi inte följer direktiv annat än från den redaktionella ledningen på tidningen och att vi är stolta över det journalistiska arbete som vi gör på Metro. Att prata om att ”göra sig av med journalister” på det sätt som Mats Qviberg gör är helt oacceptabelt. Om han vill informera sig om hur vi jobbar så vet han var vi finns.